Frimurerordenen

Jeg er medlem af Den Danske Frimurerorden.

Tidligere var medlemskab af Frimurerordenen noget man absolut ikke fortalte om – og det er helt sikkert forekommet at man direkte forespurgt har benægtet medlemskabet.

Hemmelighedskræmmeriet har været et resultat af en mere end trehundredårig tradition. Heldigvis er der gennem de seneste 25 sket et dramatisk skift i denne holdning mod mere åbenhed.

De mange års hemmelighedskræmmeri har desværre medført at der florerer mange konspirationsteorier og spekulationer om at frimurerne søger at opnå verdensherredømme. Sandheden er betydeligt mere kedelig. Overordnet arbejder vi med os selv i bestræbelsen på med afsæt i det kristne værdigrundlag at blive et bedre menneske.

I dag fortæller vi gerne om vores værdigrundlag og vores kulturelle og sociale arbejde.

Men vi har fortsat hemmeligheder. Ikke fordi det ikke tåler dagens lys men fordi det er oplysninger om hvorledes optagelser og forfremmelser gennemføres. Overraskelseselementet har stor betydning – og hvis vi på forhånd fortalte om forløbet ville det berøve en stor del af oplevelsen.

Vil du høre mere om frimureriet er du velkommen til at kontakte mig eller du kan kikke på Den Danske Frimurerordens officielle hjemmeside.